Campingplatserna du inte får missa 2022

BingoLottos BingoBloggare Märta BingoMärta 2022-02-28

Våren är på intåg och med det börjar vi länga till ljummare kvällar, dopp i det blå och svensk sommar! Och vad andas mer svensk sommar än campingsemester? Sverige bjuder på en hel uppsjö av vackra campingplatser för såväl stora som små och för att du ska hitta den mest perfekta campingen för just dig och ditt sällskap har jag listat ett gäng som alla är värda ett besök!

Att campa har de senaste åren blivit en favoritaktivitet hos väldigt många svenskar och som tur är finns det en riklig tillgång av just campingplatser i vårt avlånga land. Oavsett om du planerar en campingtripp med familjen, sambon, polarna eller med dig själv så kommer något av alternativen på nedanstående lista garanterat falla dig i smaken! Och du, vill du veta vilken campingtyp du egentligen är? Delta i quizet längst ner i inlägget och få svar direkt!

Idétorka för hur du kan maxa utomhusnöjet under semestern? Inga problem! Spana in våra tips här.

Hafsten resort, Uddevalla

Mitt i den vackra, bohuslänska skärgården ligger denna 5-stjärniga konferens- och fritidsanläggningen. Här bor du i en ytterst trivsam campingmiljö med havsutsikt från campingtomten. Bor du hellre i en stuga finns hela 57 sådana att välja mellan. Här råder heller inte någon brist på aktiviteter och jag är nästan beredd att lova att det finns något för alla. Padel, höghöjdsbana, beachvolleyboll, spa, klättervägg, båtuthyrning och trubadurkvällar är bara några exempel på aktiviteter som erbjuds på Hafsten resort.

Uddevallabron från sidan en sommarmorgon
Uddevalla – hjärtat i Bohuslän!

First Camp Ansia, Lycksele

Uppe i vilda, natursköna Västerbotten hittar du denna familjecamping med utsikt över Umeälven – som med egen badstrand, flera lekplatser, kvällsunderhållning och barnklubb kan vara den perfekta destinationen för barnfamiljen. Utöver tomter för tält, husvagnar och husbilar finns här dessutom 61 bokningsbara stugor för såväl större som mindre familjer. Är ni sugna på mer äventyr än aktiviteterna som erbjuds på campingen finns golf, forsränning, vandringsleder och djurparksgården Mickelbo gård inom ett nära avstånd!

Grupp människor åker forsränning i stor fors

Pite Havsbad, Piteå

En av Sveriges mest populära campingplatser finns i Norrbotten – närmare bestämt Piteå. Denna femstjärniga idyll kommer inte att ge dig en tråkig stund, då det finns en uppsjö av aktiviteter och upplevelser att välja mellan. Vad sägs om ett äventyrsland, ett tivoli, en trampolinpark, ett utegym med hinderbana, gokart eller paintball? Trivs du bättre med lite lugnare aktiviteter finns här också, förutom stranden som ligger precis intill campingen, en utomhuspool, en stor spaavdelning med utsikt över havet och ett flertal restauranger och barer med underhållning varje vecka under sommaren. På Pite Havsbad kan du antingen bo i husbil, husvagn eller tält, alternativt i någon av de olika stugtyperna eller på hotellet, där du kan välja mellan 394 hotellrum av olika standard.

Kvinna i solstol bredvid husbil vid havet i solnedgång

Visar sig vädret inte från sin bästa sida under campingsemestern? Lugn – vi har den bästa listan på mysiga aktiviteter för regniga dagar på campingen!

Västervik resort, Västervik

Den småländska sommarstaden Västervik bjuder på många härligheter – inte minst dess stora allt-i-ett-camping, som har blivit en favorit bland många campare genom åren. Här väljer du mellan att bo på någon av campingens 900 trivseltomter, i en stuga, villavagn eller i gästhamnen om du kommer med egen båt. Oavsett om det är avkoppling, fartfyllda aktiviteter, härliga naturupplevelser vid havet eller en mysig semester som hela familjen kommer att uppskatta är Västervik resort ett hett tips. Upplevelsebad, skogsbingo, juniorpaddling, SUP- och kajakuthyrning, vattengympa, minigolf på Europas största äventyrsbana eller örn- och sälsafari – vad lockar dig mest?

Hav i solnedgång vid Västerviks kust
Västerviks kust bjuder på magiskt vackra vyer!

Fejan Canvas Hotel, Stockholms skärgård

Om du är nyfiken på fenomemet ”glamping” är detta något för dig! Glamping är en sammansättning av orden ”glamourös” och ”camping” och är precis som det låter – en betydligt mer glamourös form av camping. Fejan Canvas Hotel, med placering på ön Fejan i Stockholms norra skärgård, erbjuder bekväma boenden i form av stora glampingtält av tjocka canvasdukar, med vattnet som närmsta granne. Sängkläderna i de sköna dubbelsängarna är av hotellstandard och det finns till och med en vedeldad spis i tältet för kallare nätter. En tvårättersmiddag ingår alltid i priset och på morgonen får du en frukostkorg levererad till tältet – snacka om lyx!

campingplatser-glamping-bingolotto-450x300.jpg
Ett klassiskt glampingtält för dig som vill sova som en kunglighet på semestern! 

Falsterbo Camping & Resort, Falsterbo

Vill du kombinera din campingvistelse med att uppleva den svenska Rivieran? Då är det Falsterbo Camping och Resort du ska sikta in dig på! Här möts du av kritvita stränder, kristallklart vatten och natur i världsklass. Campingen ligger i anslutning till havet och inom gång- och cykelavstånd når du Skanör med Falsterbos toppmysiga gator samt caféer, restauranger och butiker. Det finns dessutom en hel del att göra på campingen – padel, minigolf, möjlighet att hyra cyklar, en barnklubb och musikkvällar är några av alternativen. Även här finns möjligheten att hyra stuga om du inte ämnar bo i husbil, husvagn eller tält.

Strand och brygga ut i havet i Falsterbo

Har du hittat ditt smultronställe som du älskar att återkomma till – eller gillar du att utforska nya campingplatser varje år? Oavsett om du lockas mest av vita stränder och salta bad, fartfyllda vildmarksupplevelser eller mysiga familjeaktiviteter så hoppas jag att du får en alldeles ljuvlig campingsemester i sommar och att någon av ovanstående campingpärlor har fångat ditt intresse lite extra. Vill du ha ytterligare tips på underbara campingplatser i Sverige? Missa inte BingoAnnes handplockade campingfavoriter! 

Förresten, glöm inte att delta i campingquizet nedan för att se vilken campingtyp du är!

Märta - Bloggare på BingoLotto

Tillbaka till bloggen

Vad är det första du gör när du kommit till rätta på campingen?
Hur bor du helst under din campingsemester?
Vem eller vilka får följa med dig på campingsemester?
Solen strålar och det är redan varmt trots att det är tidig morgon. Det ser med andra ord ut att bli ett helt perfekt badväder! Vilken badplats siktar du in dig på?
Det börjar kurra i magen. Hur ser den optimala campingmiddagen ut, enligt dig?

 

Flest 1:or – du är Glamping-Greta!

Semester för dig är förenat med återhämtning, hög komfort och livets goda! Du uppskattar vällagad mat, är bra på att unna dig själv och bor helst så bekvämt som möjligt – och tur är det väl då att det finns massvis av campingar där du kan bo som en riktig kunglighet och ha tillgång till trevligheter som spa, förstklassiga restauranger och egna terrasser med havsutsikt. Är det något du förespråkar så är det att njuta av livet till max!  

Flest 2:or – du är Familje-Fritiof!

Att lämna vardagspusslet hemma och åka i väg till någon av Sveriges bästa campingar med hela familjen – det är grejer det. Listan på aktiviteter för barnen är oändlig, allt ligger i närområdet och ni får äntligen tid till att umgås på riktigt, utan en massa skärmar och vardagssysslor som stör. Du tycker om traditioner och ser de uppradade klotgrillarna, de randiga solstolarna och ungarna som springer mellan campingtomterna som ett kollektivt mys. Kvällarna spenderar du helst med att bjuda över campinggrannarna på grillkväll eller med någon familjeaktivitet – så som äventyrsgolf, bowling eller sällskapsspel.

Flest 3:or – du är Upptäckar-Ullis!

Lugn och ro på semestern? Glöm det! För dig är det full kareta som gäller då du vill se och uppleva så mycket som möjligt under din tid på jorden. Du kan kalla dig själv expert när det kommer till att nyttja tiden till fullo då du aldrig är feg för att boka in utmaningar som bergsklättring, forsränning eller en paintballmatch. Du har inga problem med att bo enkelt och skulle lätt kunna övernatta i en koja utan elektricitet eller på stranden med stjärnorna som tak. Du är ständigt nyfiken på andra människor, platser och kulturer och kommer högst troligen stormtrivas på en camping med närhet till vildmark och nervkittlande aktiviteter.  


Arkiv