Saker att göra i Malmö på sommaren

BingoLottos BingoBloggare Anne BingoAnne 2020-04-10

Planerar du en sommartripp i Sverige i år kanske Malmö lockar? Med många upplevelser och nöjen som passar de flesta, besitter också Malmö charmen att ha nära till kontinenten - vilket ständigt gör sig till känna i form av härlig stadspuls.

Oavsett om du helst stressar av i en lummig park, njuter av en kaffe på något mysigt café eller upplever Malmös nattliv så har staden aktiviteter som passar. BingoBloggen har listat de bästa tipsen för saker att göra i Malmö på sommaren. 

Promenera i Kungsparken

Malmö kallas ofta för parkernas stad och Kungsparken är kanske den absolut vackraste. Den sträcker sig hela vägen från Tekniska museet till Malmöhus slott. Kungsparken invigdes redan 1872 och är den äldsta offentliga stadsparken, så här finns det mycket historia under dina skor. Ett bonustips är att du här också hittar ett utav Malmös absolut populäraste caféer, nämligen Slottträdgårdens café som drivs av Tareq Taylor som bland annat är känd för sina kokböcker och för att ha framträtt i olika matlagningsprogram på tv.

sommar-i-malmo-2-450x300.jpg

Njut av uteserveringar på Lilla torg

Lilla torg är det moderna torget med gamla anor, det togs i bruk redan 1590 och här har historien verkligen satt sina spår. Att sätta sig på en utav de populära uteserveringarna på Lilla torg är ett klassiskt skånskt sätt att starta utekvällen på och det märks i trängseln av festglada människor. Lilla torg är även den perfekta platsen att ta en shoppinglunch på om man gärna avnjuter den ackompanjerat av blå himmel och solsken.

sommar-i-malmo-450x300.jpg

Malmös bästa museum

Malmö kryllar av härliga museum att fördriva eventuellt regniga dagar på. Här kommer en snabb topplista över museum i Malmö:

1. Världens äckligaste mat på Disgusting Food Museum

Om du är sugen på något gott att äta kanske du ska vända dig någon annan stans för på Disgusting Food Museum är det nämligen äckliga maträtter i alla dess slag som ställs ut för allmän beskådan. För den modige finns det chans att både lukta och smaka på de motbjudande maträtterna. Disgusting Food Museum är definitivt ett spännande museum i Malmö att besöka för dig som inte har nära till äckel!

2. Moderna museet i Malmö

Här har Malmös gamla elverk omvandlats till utställningslokal och byggnaden bjuder således på industriell charm och imponerande takhöjder. I vad som kallats Sveriges vackraste utställningslokaler varvar man några av samtidens mest betydande konstnärer med moderna klassiker från 1900-talet och framåt. Perfekt för dig som är konstintresserad med andra ord!

3. Malmöhus slott

Malmöhus slott är Nordens äldsta bevarade renässansslott. Här bodde de danska kungarna fram till Skåne blev svenskt 1658 och Malmöhus slott upphörde att vara kungligt residens. Idag är Malmöhus slott öppet för allmänheten och här kan du bekanta dig med staden Malmös, och regionen Skånes, anrika historia. Ett extra plus i kanten får museet då källaren innehåller det något oväntade segmentet djur – allt från köttätande pirayor till pytonormar.

Gå på Malmöfestivalen

Varje sommar anordnas den populära Malmöfestivalen som består av en veckas firande med mat från hela världen, åkattraktioner, aktiviteter för barn, uteserveringar samt olika event och arrangemang. Malmöfestivalen är otroligt välbesökt och ungefär 1.4 miljoner människor besöker den årligen. Nästan 15% av Sveriges befolkning kan inte ha fel – Malmöfestivalen är väl värd ett besök!

Bada vid Ribersborgsstranden

Ribersborgsstrand, eller Ribban som den också kallas, är Malmös populäraste strand. Under sommarens varma månader fylld stranden med besökare som njuter av sol och bad dagtid medan man under nattetid istället upplever såväl grillare som salsapartyn och flanörer. Och det bästa? Ribergsborgsstranden ligger bara ett par minuters promenad från city!

Se Malmö FF på hemmaplan

Malmö FF är hemmalaget i Malmö och är Skånes stora stolthet när det kommer till fotboll. Klubben skapades redan 1905, med syfte att uppmuntra ungdomar i Malmö att spela fotboll. Malmö FF har sedan dess inte bara blivit ett utav allsvenskans mest framgångsrika lag utan också skördat stora framgångar i Champions League och Europa.

När du besöker Malmö kan du krydda ditt besök genom att gå på en utav Malmö FFs matcher på hemstadion Swedbank stadion.

Besök Turning Torso

Att titta på Sverige och Nordens högsta skyskrapa känns som en självklarhet när du är på besök i Malmö. Byggnaden är imponerande 190 meter hög och består till allra största del av bostäder. Arkitekturen är minst sagt unik och vid färdigställandet 2005 var Turning Torso Europas näst högsta bostadshus och världens första vridande skyskrapa.

Turning Torso

Upplev Möllevångstorget

Möllevångstorget, i folkmun kallat Möllan, är ett färgstarkt torg där Malmös multikulturella charm verkligen kommer till sin rätta. Här bedrivs dagligen torghandel av frukt och grönt som tillsammans med de omkringliggande butikerna som säljer saker från världens alla hörn skapar en härlig atmosfär.

Bada vid Lomma strand

Lomma strand ligger på behändigt reseavstånd till Malmö och är en storfavorit hos småbarnsfamiljer tack vare det långgrunda vattnet, vilket passar perfekt även för de allra minsta. Här kan du vada flera hundra meter innan vattnet ens räcker dig upp till knäna! Lomma strand är en perfekt dagsutflykt om vädret bjuder in till sol och bad under ditt besök i Malmö.

Lomma strand
"T-bryggan" som kännetecknar Lomma Strand och dess grunda bad

Shoppa på Emporia

Emporia är nordens största shoppingcenter, men det är inte bara i storlek Emporia imponerar. Byggnaden har nämligen även vunnit tävlingar för sin otroliga arkitektur! På Emporias tre våningar hittar du ett komplett utbud av butiker och du kan shoppa allt från inredning, elektronik, fritidsartiklar till kläder. På shoppingcentrets tak hittar du också en prunkande trädgård, utrustad med parkbänkar och kikare för att kunna njuta av utsikten över stadsdelen Hyllie.

Malmö har alltså otroligt mycket att bjuda på. Vad väljer du att göra först?


BingoAnnes signatur för BingoBloggen.

Vill du läsa mer om saker att göra i sommar hemma i Sverige? Missa inte våra tips på saker att göra i Umeå, aktiviteter i sommar i Göteborg eller bästa sommartipsen för ett besök i Stockholm?

Tillbaka till bloggen


Arkiv